INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Зукърбърг загуби повече от 7 милиарда долара

В резултата на кампанията за бойкот на рекламата в социалните платформи на Facebook, нейният основател и изпълнителен директор Марк Зукърбърг е загубил повече от 7 милиарда долара лично богатство.
Акциите на Facebook паднаха с 8,3% в петък, което елиминира 56 милиарда долара от пазарната стойност на компанията, след като британско-холандската компания за потребителски стоки Unilever се присъедини към редица други големи марки в изтеглянето на рекламите си от сайта, съобщава Bloomberg.
Starbucks е поредният голям рекламодател, който взема подобно решение за бойкот. Coca Cola в петък също заяви, че ще спре рекламата на всички платформи за социални медии в световен мащаб, докато Unilever спира рекламата във Facebook, Instagram и Twitter в САЩ до 31 декември.


Сега Зукърбърг се нарежда на четвърто място в индекса с нетно състояние от 82,3 милиарда долара, след основателя на Amazon Джеф Безос, основателя на Microsoft Бил Гейтс и изпълнителния директор на LVMH Moë Hennessy и Louis Vuitton Бернар Арно.
Социалната мрежа обяви някои промени в обработването на дезинформацията с цел защита на избирателите при публикациите от политици, след като беше атакувана заради бездействието си относно публикации на президента Тръмп.
Facebook също така заяви, че инструментите й за изкуствен интелект и хората, които се занимават с модериране, улавят и премахват „90 процента“ от речта на омразата „преди някой дори да я докладва“ на сайта.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.06.2020 г. 19:40 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x