INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Здравните власти обмислят нови мерки срещу COVID-19

Най-вероятно от началото на следващата седмица ще бъдат въведени нови COVID мерки. Това заяви здравният заместник-министър д-р Александър Златанов.

„Имунизираните в България са около 20%, преболедувалите до 40%, което е твърдо ниско ниво, за да разчитаме на такава защита при разпространението на тази вълна. Затова единственото, което остава ефективно са противоеппидемичните мерки“, каза заместник министърът по здравеопазването.

“Нивото на разпространение вече е високо, заболелите е вече от 29 до 39-годишна възраст. Ще се опрем на плана, който сме разработили, тъй като е широкообхватен. Мерките ще са насочени към тази група, която е най-силно заразена от новата вълна, поради това, че посещават места с повече хора, разстоянието е по-близко и има достатъчни условия за разнасяне на Делта варианта“, допълни Златанов.

“Мерките ще са за цялата страна, но все още не са формулирани точно какви ще са, но ще следват Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. Главният санитарен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев ще направи окончателната препоръка какви да са те“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.08.2021 г. 16:40 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x