INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Затягат режима във „Филиповци“ и „Факултета“ през КПП-та.

Решението на Столичната община е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при премиера.

По-строг режим на придвижване въвежда Столичната община в кварталите „Филиповци“ и „Факултета“. СДВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на изходите. Решението е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при премиера Бойко Борисов, информира във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Снимка: БГНЕС

Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да представят при проверките, пише още Фандъкова.

Заедно с директорa на Столичната регионална здравна инспекция ще се организира тестването на всички установени контактни граждани, допълва тя.

Снимка: БГНЕС

Столичният кмет поясни, че продължава дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на аварийната дирекция на Столична община, на кмета на район „Красна поляна“ и почистващите фирми обработват ежедневно „Филиповци“ и „Факултета“.

Събирания на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Градоначалникът призовава да се спазват указанията на полицията и на здравните инспектори, които са на място.

Ген. Мутафчийски е информирал, че се регистрира по-голям брой заразени с COVID-19 в двата квартала.


Публикувано на 15.04.2020 г. 17:10 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: