INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Заснеха шофьор да кара със 144 км/ч при ограничение 60 км/ч на пътя София Варна

Общо 2 281 нарушения са заснети на територията на Областна дирекция на МВР – Велико Търново по време на специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. От пресцентъра на полицията припомниха, че акцията се e провела в периода 19-25 април и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol.

1 426 от нарушенията са установени в селата и градовете от региона, а останалите 855 – извън населените места. Превишенията на скоростта са засечени с три мобилни и една стационарно-преносима камера.

Рекордът за петдневната операция е засечен на пътя София – Варна, в района на разклона за село Пушево. Там лек автомобил е преминал със скорост от 144 км/ч. при разрешени 60 км/ч. На шофьора е наложена глоба в размер на 850 лв. Още в първия ден на операцията в същата отсечка е засечен друг сериозен нарушител. Лек автомобил е преминал от там със 126 км/ч. при разрешени 60 км/ч. Превишението е 66 км и е извършено в условията на повторност. Наложена е глоба в размер на 1500 лв.

1 7 votes
Article Rating

Публикувано на 27.04.2021 г. 10:34 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x