INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Засилени проверки на „Пътна полиция“ в цялата страна

Започват засилени проверки за пияни водачи в страната. Бяха дадени пояснения как ще бъде осъществяван контрола по пътищата в страната след премахването на КПП-тата.

„Ще се следи за водачи, които управляват моторни превозни средства под въздействието на наркотични вещества и алкохол. След премахването на КПП-тата се наблюдава интензивен трафик. В последните дни имаше много тежки катастрофи. Това е една от причината да засилим контрола“, беше съобщено от полицията.

„Тежките пътни произшествия по време на извънредното положение са били много по-малко в сравнение със същия период през миналата година. За 2 месеца са станали с 317 по-малко тежки катастрофи в сравнение с 2019 г. Загиналите са с 26 по-малко“ съобщиха полицеските органи.

По магистралите, първокласните пътища и основните булеварди в големите градове ще бъде следено стриктно за нарушители на пътя.

Само за 2 дни, от премахване на КПП-тата в България са станали цели 64 катастрофи. Загиналите са 5, а ранените – 34. Трафикът е бил интензивен.


Публикувано на 09.05.2020 г. 13:02 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: