INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Засегнати семейства от COVID-19 получават подкрепа в навечерието на Великден във Варна

Осем семейства засегнати от Covid кризата получиха за Великден поредната по програмата Ирис, чрез Обществен дарителски фонд за Варна. Така общият брой подпомогнати семейства от началото на инициативата „Заедно за бъдещето“ е осемдесет.

Домакинствата в риск получиха пакети от основни хранителни продукти, ученически пособия за подрастващите, дрехи, спално бельо и памперси за най-малките. Сред подпомогнатите семейства е и това на Веска Стоянова, която е вдовица и е принудена заради кризата да работи на намалено работно време в обществена пералня „Пепеляшка“. С доход равняващ се на половин минимална заплата Веска се грижи и за дъщеря си, ученичка в 8-ми клас.

Истории, като тази за съжаление не са рядкост поради задълбочаващата се икономическа криза причинена от пандемията. Много семейства продължават да губят работните си места или минават на намалено работно време. А помощта осигурена от Програма Ирис в този момент за тях е навременна и много ценна.

Екипът на Обществената фондация във Варна благодари на всички свои партньори и дарители, без които тази подкрепа е немислима!

В навечерието на Великден, надеждите на всички ни са към едно по-добро бъдеще и съпричастност между хората!

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 30.04.2021 г. 10:00 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x