INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Засега България не планира да поставя трета доза ваксина

Снимка: БГНЕС

Засега в България не се планира да започне да поставя трета доза от ваксина срещу Covid-19, посочи здравният министър Стойчо Кацаров. По темата от министерство са изпратили запитване към Европейската агенция по лекарствата:

„Те ни отговориха, че за момента нямат решение. Те са регулаторният орган, придържаме се към правилата. Самата Световна здравна организация също не препоръчва поставянето на такава доза“.

До две седмици в страната ще бъдат разкрити поне 150 Covid зони, където пациентите ще получават консултация, рентгенова снимка и препоръка за домашно лечение напълно безплатно. Това стана ясно по време на посещението на здравния министър Стойчо Кацаров в столичното 12-то ДКЦ.

Директорът му София д-р Васил Василев посочи:

„За съжаление се увеличава броят на пациентите, увеличава се броят на положителните случаи с Covid-19, но констатациите и на нашите колеги са, че на този етап случаите не са толкова тежки колкото бяха при предишните вълни“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 27.08.2021 г. 13:50 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x