INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Заседанията на Народното събрание вече ще се излъчват и във Facebook

Депутатите възстановиха блиц-контрола. Това се случи след като народните представители приеха текстове от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Съгласно приетия текст в последните до два часа от заседанието всеки първи четвъртък на всеки месец министър-председателят и вицепремиерите се явяват ред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството.

Народните представители приеха и текст, свързан с гласуването. Съгласно новия текст, когато при гласуване на законопроект, декларация или проект на решение или на отделна негова част или разпоредба общият брой на гласувалите е под 121 души, председателят на парламента прави проверка за наличие на кворум и гласуването се повтаря. Депутатите приеха да се провеждат обществени консултации по законопроектите, внесени от народните представители.

Народното събрани реши по свое искане министрите от кабинета да могат да бъдат изслушани с предимство. Сред измененията е възможността заседанието на Народното събрание да се излъчва и във „Фейсбук“.

Депутатите отхвърлиха предложението на Николай Хаджигенов народен представител, напуснал или изключен от група да може да заявява принадлежност и да бъде приет за член на друга група. Депутатите отхвърлиха и предложението на депутати „Изправи се! Мутри вън“ редовните пленарни заседание да са не от 9.00 до 14.00 ч., а от 9.00 до 18.00 ч. В правилника имаше предложение лично обяснение да се прави в края на заседанието, но то бе оттеглено.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.04.2021 г. 18:23 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x