INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започва проект „България – Русия: многопланово регионално партньорство“

Центърът на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в РФ и Българският културен институт в Москва инициират съвместен проект „България – Русия: многопланово регионално партньорство“.

Целта е да се окаже съдействие, в рамките на компетенциите на съответните институции, на български организации, отрасли, компании, засегнати от кризата, които работят на руския пазар или имат интерес към установяване на контакти с руски партньори. Информация за проекта бе получена в Община Варна от Катя Жекова, аташе по туризма и първи секретар в Посолството на Република България в Руската Федерация.

Проектът цели системно запознаване на заинтересованите структури, компании от България и Русия с добри производствени, търговски, туристически практики, повишаване на експортната култура, трансфер на знания и технологии, адаптиране на стоките и услугите към изискванията на новото време, към нуждите на българския и руския пазар, представяне специфичните качествени изисквания за отделни стокови групи, услуги и др. между различните икономически отрасли, туризма и културата като основа за многопланово партньорство.

Проектът: „България – Русия: многопланово регионално партньорство“ ще стартира през месец април 2021 г. в онлайн формат, като в бъдеще ще се използват различни форми на провеждане на събитията, в зависимост от санитарно-епидемиологичните ограничителни мерки в България и Русия.

Програмата за 2021 г. ще бъде публикувана на 10 март т.г. на сайта на Центъра на промишлеността на Република България в Москва (ЦПРБ) www.cprb.ru

Всички желаещи за участие в проекта трябва да изпратят потвърждение до 26.02.2021 г., включително и за първото мероприятие през месец април 2021 г.

За тази цел е необходимо да бъде попълнена онлайн анкета на линковете:
https://forms.gle/xFCVpJbYKjLpmX2J7 (на български език) или
https://forms.gle/ZWmwAohp6Ht7UZ5Z9 (на руски език)

Въпроси, свързани с попълване на анкетите и участие в проекта, могат да се изпращат на е-mail: project2021@cprb.ru

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 18:14 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x