INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започва масово тестване за Covid-19 в България.

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев.

Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, зада обхванем по-голяма част от населението на България. Имаме 20 000 PCR теста, очакваме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим- масово тестване. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев. 

Той пристигна в Банско с премиера Бойко Борисов. Двамата провериха как върви работата в поликлиниката в града.

„Има дрехи, има максимално предпазни средства, работят в пълен обем, така че масово да се тестува града, както и съседния – Разлог”, заяви Борисов. „Целта е догодина пак да е пълен курорта”.

„Имаме над 20 000 PCR теста, още чакаме, платили сме на Южна Корея, защото казват, че оттам са най-хубави, отворихме нови лаборатории, действаме”, заяви Борисов.

Здравният министър уточни, че по сметката на здравното министерство от дарения вече са събрани над 4 милиона лева, които ще бъдат използвани и за предпазни средства, и за тестове.

„Днес излезе докладът на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в който се посочва, че България, благодарение на тези мерки, които предприе, е на първо място по най-малък брой заболели и на трето място на починали на 100 000 души”, обясни Ананиев.


Публикувано на 15.04.2020 г. 14:55 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: