INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започва масово тестване на учителите в страната

Масовото тестване на учителите у нас започва на 25-ти януари. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Целта е тестовете да са първа стъпка към безопасното връщане на големите ученици в училищата. В края на месеца трябва да започне и ваксинирането на учителите.

Преди училищата отново да се напълнят с деца, близо 90 000 преподаватели ще бъдат изследвани безплатно с антигенни тестове.

„Като гаранция, че ще хванем максимално рано хора, които са носители на вируса. Ще можем да вземем всички мерки по тяхното лечение, изолация, карантиниране и да намалим риска за пренасяне на заразата в училищата“, обясни доц. Кунчев.

Според директорите с приоритет трябва да се изследват учителите на деца от първи до четвърти клас.

Успоредно с тестването на учителите ще върви и ваксинирането им, заявиха от щаба. Това може да се случва и в самите училища с помощта на мобилни екипи. Междувременно, директори вече отчитат ежедневен ръст на записващите се за имунизация.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.01.2021 г. 21:59 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x