INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започва Международния фестивал „Карантината“

Седмото издание на Международния фестивал за късометражни филми „Карантината“ ще се проведе от 3-ти до 7-ми август от 20 ч. на плажа пред рибарското селище в кв. „Аспарухово“. Организатор на събитието е школа „Дедал“, а то се осъществява и с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна.

По време на петте фестивални вечери зрителите ще могат да видят 34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино. Преди това организаторите обещават музика на живо – съвременен джаз, изпълнен от български музиканти. В условията на Covid-19 са взети всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала – столовете ще бъдат разположени на необходимата дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона, ще се избягват струпвания на големи групи от хора.

За удобство на почитателите на късометражното кино е осигурен безплатен транспорт. Той ще се движи по следния график:
От Варна за Карантината – час на тръгване 18:30 ч. и 20:00 часа, сборният пункт е пред школа „Дедал“ Варна (сградата на стоматологията).
От Карантината за Варна – час на тръгване 22:30 и 23:30 часа

Пълната програма за фестивала тук: http://thequarantine.org/bg/programa/

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 03.08.2021 г. 09:03 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x