INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започна тестването на пътниците от полета Амстердам – София

Тестването на част от пътниците в проблемния полет започна едва днес. Започна и дезинфекция в селата, в които се прибраха част от пътувалите.

Състоянието на болната жена от Хасково е китично. Тя е пристигнала в България, заедно с двете си деца с полета от Амстердам. Според близките и, още на борда на самолета жената е получила кислородна маска и е бил подаван кислород. Това обаче, не е станало ясно нито на властите, нито на служителите на летището при кацането и в София. Жената и децата и наели такси и пътували директно до родното си село в Хасковско.

„Нито са имали температура при пристигането, нито са търсили от някого медицинска помощ. Ако е търсила помощ, след като е минала паспортния контрол, в залата пристигащи, възможно е“, коментира случая главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Останалите пътници от полета са се пръснали из цялата страна. От Оперативния щаб тази сутрин бяха убедени, че те вече са тествани.

14 от пътниците от този полет са от Хасковско. Четирима са от село Брягово, в което само през последните дни са се завърнали общо 16 души от Нидерландия.

„Примерно младите са вкъщи, в същото време те контактуват с майка, баща, които излизат на улицата или пък идват до магазина. С това се нарушава целостта на самата карантина“, коментира кметът на Брягово пред медии Делчо Митев.


Публикувано на 30.04.2020 г. 20:19 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: