INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

От утре започва приемът на магистри в ИУ

На 18 юни започва първият етап от приема на магистри в Икономическия университет във Варна за академичната 2021/2022 година. Висшето училище предлага обучение след завършена бакалавърска или магистърска степен в 25 специалности от четири професионални направления: „Икономика“, „Администрация и управление“, „Туризъм“ и „Информатика и компютърни науки“.

От тази година има и една нова специалност „Еко икономика“. 

„Тази специалност се предлагаше и в бакалавърска степен. Тя ще даде възможност за добра реализация на студентите в бъдеще, предвид съвременните тенденции в посока Кръгова икономика, Био икономика и опазването на околната среда“, подчерта д-р Дамян Киречев, заместник-директор на Центъра за магистърско обучение. 

Формите на обучение са редовна, задочна и дистанционна. 

ИУ-Варна провежда обучение по съвместни магистърски програми с бизнеса. Те се предлагат в четири от специалностите: „Банков мениджмънт“, „Управление на продажбите и мърчандайзинг“, „Корпоративен бизнес и управление“, в която активно участие вземат специалисти от Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и „Аграрен бизнес“, където се включват експерти от Асоциацията на земеделските производители. 

Актуална информация за кандидат-студентската кампания, в която активно се включват и обучаващите катедри, може да бъде намерена на сайта на ИУ-Варна. Освен на място, бъдещите магистри могат да кандидатстват и онлайн. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.06.2021 г. 15:37 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x