INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Захлаждане в последните дни на август

През следващите дни предстои понижение на температурите, по-чувствително – през втората половина от седмицата. Това се посочва в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е за времето у нас от 30 август до 4 септември.

Във вторник, 30 август, и в сряда, 31 август, преди обяд, а в Източна България през целия ден, ще бъде предимно слънчево. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места, главно в следобедните часове в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, а в източната – от изток-североизток. Максималните температури в Западна България ще са до 25-26 градуса, на изток все още ще са около и над 30 градуса.

В четвъртък, 1 септември, и в петък, 2 септември, валежи и гръмотевици ще има на повече места в цялата страна. Повишава се и вероятността за локални по-интензивни явления. Вятърът ще се усили до умерен, в първия ден в повечето райони ще е от северозапад, а във втория ден – от изток-североизток. Температурите навсякъде ще се понижат.

В събота, 3 септември, валежите временно ще намалеят като обхват и интензивност.

В неделя, 4 септември, вятърът ще бъде от северната четвърт, предимно умерен. Отново се повишава вероятността за валежи и за гръмотевична дейност, прогнозират метеоролозите от НИМХ.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 30.08.2022 г. 08:05 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x