INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Заев: Предприемат се усилия за овладяване на пожара между Берово, Пехчево и Делчево

Предприемат се усилия за овладяване на пожара между Берово, Пехчево и Делчево, заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от скопския вестник “Слободен печат“.

Осигуряват се достатъчни количества вода в случай, че вятърът не се успокои и огънят се разпространи към беровското село Будинарци. Премиерът Зоран Заев, който посети изгорелите райони в Малешевската планина, е убеден, че държавата ще се справи с пожара и той ще бъде напълно локализиран.

„Той е локализиран горе, но разбира се вятърът не дава възможност да се угаси огъня. Пръстените са изработени от две части. Единият е първият пръстен по -близо до огъня, а вторият пръстен е до селото, защото според протокола и процедурата гражданите трябва да бъдат защитени, най -важното, а след това имуществото, недвижимите имоти, къщите, оборите са всичко това, което гражданите притежават. Надяваме се, че с помощта на хеликоптерите, които са тук, от Сърбия и нашия, ще успеем да направим всичко това,“ каза Заев.

Министър -председателят посочи, че заедно с македонските противопожарни звена работят и австрийските и други противопожарни подразделения, които правят допълнителни изкуствени резервоари, за да осигурят допълнителни количества вода, с крайна цел, ако вятърът насочи огъня по -близо до селата, да не се губи време за допълнително пътуване и пълнене, което е част от протоколите за тяхната работа.

„Вярвам, че човешките животи, имуществото тук със сигурност ще бъдат защитени. Важно е да действате от всички страни. Особено уважение към противопожарните екипи, които са директно изложени там, където е огънят и не го допускат тук. Виждате, че механизацията прави просеки до населените места. Така че се предприемат всички действия, за да може да се локализира тази най -голяма гореща точка в страната, а това е пожарът между Берово, Пехчево и Делчево, който буквално е някъде в радиус от 50 километра,“ добави премиерът Заев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.08.2021 г. 16:45 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x