INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Задържан е ТИР от Полша превозвал отпадъци за Червен Бряг

Задържан е ТИР от Полша, който е превозвал отпадъци за Червен бряг с неизрядни документи. Това съобщиха от ОДМВР – Монтана.

На 4 май 2020 г. в ОДМВР – Монтана е получен сигнал, че полски ТИР „Скания“ с ремарке, с полски регистрации, е преминал границите на страната на ГКПП „Дунав мост 2“ с намерение да разтовари отпадъци на територията на гр. Червен бряг, обл. Плевен, с изпращач на товара италианска фирма.

При извършената съвместна проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и РИОСВ – Монтана е установено, че тежкотоварният автомобил е с неизрядни съпроводителни документи – фирмата получател в гр. Червен бряг не притежава разрешителен документ, издаден по реда на Закона за управление на отпадъците.

Вписаната дейност по сепариране вече била извършена и отпадъците не може да бъдат сепарирани допълнително в България, а за дейностите с отпадъка не е уведомена надлежно РИОСВ – Плевен.

По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР – Монтана по чл. 353г, ал. 1 от НК.


Публикувано на 05.05.2020 г. 14:25 ч.

Още по темата: