INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Задържаха 27 годишен автокрадец във Варна

Предявеното обвинение срещу 27-год. мъж е за извършена в съучастие кражба на кемпер, лек автомобил, акумулатори и множество вещи за специализирано туристическо и кемпер-оборудване. Деянието е извършено при условия на повторност и продължавано престъпление за времето от 28 до 29 февруари т.год. във Варна, чрез разрушаване на прегради за защита на имот и с използване на техническо средство. То е тежко умишлено, а предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 1 до 10 години.

27-годишният обвиняем е осъждан, като настоящото деяние при него се явява в изпитателния срок на предходна присъда. До момента той се е укривал и местонахождението му не е могло да бъде установено  от органите на реда.

От доказателствата по делото съдът намира, че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши  престъпление, поради което му наложи най-тежката процесуална мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна по взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред ВОС.


Публикувано на 12.05.2020 г. 11:34 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: