INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Задържаният във Варна хероин пристигнал с контейнер от Дубай

Заловената във Варна пратка хероин на приблизителна пазарна стойност 32 мл. лв. е пристигнала от Дубай, съобщиха на брифинг от Окръжна прокуратура Варна и Агенция Митници .

Наркотикът бил скрит в тайници, изрязани в битумни ролки, при извършена физическа проверка на четири контейнера с общо 1600 броя битумни ролки. В схемата са замесени 35-годишният собственик на фирмата-получател и служител на митническо бюро Търговище.

Корабът с контейнерите пристига от пристанище Дубай на пристанище Варна на 7 февруари. Пратката е била изпратена от Иран и била предназначена за шуменска фирма. Това, което усъмнило митничарите у нас, е разминаване в цвета и маркировката на товара.

Назначена е експертиза, която да установи процентното съдържание на активната съставка в наркотика. В зависимост от това ще бъде определена и стойността му – от 26 до 36 милиона лева, като това са цени за нуждите на наказателното производство, пазарните са двойно и даже тройно по-големи“, заяви апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.02.2021 г. 19:54 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x