INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Задължителна карантина за пристигащите от България в Израел

Всички пътници, пристигащи от България в Израел, ще бъдат подлагани на задължителна 14-дневна карантина, независимо от това дали са преболедували COVID-19 или имат поставени ваксини. Мярката влиза в сила от 11 август 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Тел Авив периодът на изолация може да бъде намален на 7 дни – след PCR тест с отрицателен резултат. Остават в сила досегашните мерки за влизане на територията на страната. Пътуващите до Израел следва да представят документ за преболедуване на коронавирус или за ваксинация, както и за отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването.

При пристигане в страната те подлежат на втори PCR тест. Всички чужди граждани, пътуващи до Израел, трябва да получат предварително разрешение за влизане в страната.

Инструкции за подаване на документи за разрешение за влизане на чужд гражданин, който притежава виза за Израел, може да бъдат намерени ТУК.

Заявленията трябва да се подават до Службата на органа за населението или до консулската служба по местоживеене. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефон: + 972 3 696 13 72, 259 и дежурен мобилен телефон в извънработно време: +972 547640089, както и на е-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.08.2021 г. 12:58 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x