INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Япония планира да издава ваксинационни сертификати

Японското правителство възнамерява да започне да издава ваксинационни паспорти в средата до края на юли, съобщи на редовна пресконференция генералният секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като.

“Започнахме подготовката за издаване на паспорти за ваксинация, което съгласно споразумения със страните партньори ще облекчи някои от ограниченията за влизане на ваксинирани. Надяваме се, че ще успеем да ги приложим в средата или края на юли. Предвижда се тези паспорти да бъдат издадени под формата на сертификат, но ние също проучваме възможността за разпространението им в цифров формат“.

По-рано вестник „Никей“ съобщи, че високопоставени японски служители вече използват съответните сертификати, когато пътуват до други страни, тъй като САЩ и европейските страни все по-често изискват информация за получените ваксинации.

Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари. Към днешна дата 2,9 милиона от 4,8 милиона здравни работници са завършили имунизацията. На 12 април също започна ваксинация на 36 милиона жители на страната на възраст над 65 години.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.06.2021 г. 09:17 ч.

Източник: bntnews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x