INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Япония излезе от рецесията, ръст на производството в Китай

Япония регистрира икономически растеж от 21,4 процента на годишна основа през третото тримесечие на годината, съобщиха от правителството в Токио.

Така третата икономика в света излезе от рецесията, в която беше изпаднала още преди пандемията от новия коронавирус. Здравната криза влоши ситуацията, като през второто тримесечие беше отбелязан рекорден спад от 28,8 на сто.

Растежът от юли до септември е по-висок от очаквания.

По данни на китайската Национална статистическа служба промишленото производство в Китай се е увеличило през октомври с 6,9 процента на годишна основа, което също е повече от очакваното. Продажбите на дребно също бележат ръст.

Китай започна да се възстановява от рецесията, предизвикана от новия коронавирус, по-рано от останалите големи икономики.

Добрите данни, както от тази страна, така и от Япония, а също и надеждите за бъдеща ваксина срещу новия коронавирус, повишиха котировките в Азия до рекордни равнища днес.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 16.11.2020 г. 08:06 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x