INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Янев назначи нов заместник областен управител на София

Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник областен управител на област София е назначена Вяра Тодева. Това информират от правителствената информационна служба.

Тодева притежава богат опит, натрупан в държавната администрация, посочват от МС.

В периода септември 2006 г. – ноември 2009 г. е директор на дирекция в Държавната агенция по туризъм, след което е директор на дирекция в Агенцията по вписванията, изпълнява и длъжността директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ в Министерството на здравеопазването. От юни 2011 г. до юни 2012 г. е председател на Съвета на директорите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, гр. Велико Търново, след което близо 6 години е началник на отдел „Обществени поръчки“ в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерството на отбраната. От януари 2018 г. до 12 юли 2021 г. е директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Държавната агенция „Електронно управление“.

От 13 юли т.г. до назначаването си за заместник областен управител на област София, Тодева е заместник изпълнителен директор на Агенцията по вписванията. По образование е магистър по маркетинг и мениджмънт и магистър по право.

Със заповед на премиера от длъжността заместник областен управител на област София е освободен Цветелин Софрониев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.09.2021 г. 16:25 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x