INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ямболската болница с леглова база, и с голям недостиг на медици

Започна масово тестване за коронавирус сред населението в ромския квартал „Райна Княгиня“ на Ямбол. Причината е огнище на коронавирус заради заразени местни жители, а жертвите там са вече 2.
На заседания на областния медицински съвет, се докладва,че има още няколко случая в останалата част на квартала и взехме решение да действаме веднага. Вече в целия квартал е ограничено предвижването на хора“, каза кметът на Ямбол Валентин Ревански.

По думите му в квартала живеят около 8-9 000 души.

„Вчера имах разговор с ръководството на болницата, казаха ми, че засега леглова база има. Единственото притеснение е, че няма медици. Призовавам всички доктори и медици, които могат и искат да помогнат, да се отзоват в помощ на ямболската болница“, апелира кметът на Ямбол.

Клипове се появиха в социалните мрежи, че хора от квартала се събират на купони.

„Не мога да налагам глоби, аз изпълнявам в тази ситуация заповедите на РЗИ-Ямбол. Глоби могат да се налагат от полицията и от РЗИ-Ямбол. Всеки, който желае да направи подобна провокация, може да заснеме такъв клип“, подчерта Валентин Ревански.

Той добави, че в понеделник цялото ръководство на общината е било там и е поставило първото ограничение в кв. „Райна Княгиня“.


Публикувано на 07.05.2020 г. 10:32 ч.

Автор: Г. Стоянов

Още по темата: