INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Вторият изгонен руски дипломат напусна България

И вторият руски дипломат, обявен за персона нон грата от МВнР, е напуснал днес страната ни, съобщава БНТ.

Припомняме, заради разразилия се шпионски скандал на 22 март българското външно министерство обяви двама служители на руското посолство в София за персона нон грата и заяви, че трябва да напуснат България в рамките на 72 часа. В същото време руското посолство подчерта, че „счита решението на българската страна за необосновано“.

Единият от дипломатите вече напусна страната ни. Вторият обаче беше диагностициран с коронавирус, поради което не успя да го стори в посочения срок.

На 18 март стана ясно, че спецслужбите са задържали руски шпиони в София. След това от министерството на отбраната потвърдиха, че двама военни са арестувани.

От прокуратурата също съобщиха, че обвинените са шестима българи, включително висши служители от министерството на отбраната и военното разузнаване.

Главният прокурор Иван Гешев подчерта, че случаят със заловени шпиони е без аналог в новата ни история.

Посолството на Русия в България пък настоя за прекратяване на спекулациите относно съпричастността му към делото за шпионаж.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.04.2021 г. 14:08 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x