INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Всички камери на КАТ за лов за джигити

От днес започва нова специализирана полицейска акция на Пътна полиция, която ще продължи до неделя. Освен патрули за спазване на скоростните режими ще следят и всички налични камери за скорост, които са общо 200.

В утрешния ден ще има непрекъснат 24-часов контрол по пътищата в страната, отбелязаха от Пътна полиция. Акцията е не само на територията на България, но и в целия Европейски съюз.

От началото на годината са регистрирани над 400 хил. Нарушения за превишена скорост. Санкциите за нарушителите започват от 20 лв. за превишение от 10 км./ч. и прогресивно се увеличават в зависимост от това с колко се превишава максималната разрешена скорост.

Само за месец април са установени 4 фрапиращи нарушения, за които са издадени електронни фишове. При тях джигитите са платили на момента около 1200-1300 лева. В един от случаите при ограничение от 90 км в извъннаселено място шофьорът е карал с около 130 -140 км/ч.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.04.2021 г. 18:16 ч.

Източник: monitor.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x