INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Все повече българи искат да учат в Южна Корея

Увеличава се броят на българите, които искат да следват висше образование в Южна Корея.

Според Николай Христанов, мениджър по проект „Световно образование“, интересът вероятно е продиктуван от поп културата. Предпочитаните от българските младежи специалности там са свързани с бизнеса, технологиите, лингвистиката. Обучението е на английски, като има и опция за изучаване на местния език.

След Брекзит, най-предпочитаната страна за младежите стана Нидерландия, където броят на българските студенти вече достига 3 600 души. Предпочитаните специалности са бизнес, компютърни технологии, психология, туризъм, медии и комуникации. През настоящата година правителството на Нидерландия намали годишната такса за студентите, които ще започнат обучението си през септември, наполовина и тя вече е 542 евро.

Великобритания все още предизвиква интерес, тъй като някои от университетите решиха да запазят политиката си за студенти от ЕС и таксите им останаха в същия размер както до миналата година, допълни експертът.

Традиционно е голям интересът на младите българи към Германия и Австрия, както и към Скандинавските държави.

Обикновено между 8 и 10% от завършващите средно образование младежи заминават да учат зад граница, коментира експертът по време на изложение във Варна, на което се представят университети от цял свят.

Следващите спирки на изложението са София и Пловдив.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.06.2021 г. 10:14 ч.

Източник: Дарик

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x