INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Военните са в готовност да помогнат за потушаването на пожарите у нас

22 формирования от въоръжените сили, разпределени в 5 зони, са подготвени да защитят и подпомогнат населението при природни бедствия, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военните са в готовност за действие и изпълняват задачите си във взаимодействие с държавните органи, министерства и ведомства и органите на местната администрация.

От 22 юли до 12 август 11 формирования от състава на сухопътните войски и един вертолет „Кугър“ от състава на военновъздушните сили са участвали в гасенето на пожари, възникнали из цялата страна. Това са общо 453 военнослужещи със 78 единици техника. Извършени са 385 водохвърляния с нальот 48 часа от вертолет „Кугър“.

Военнослужещите продължават и днес да оказват помощ за потушаване на големия горски пожар в района на село Югово, община Лъки. Тази сутрин от 8 ч 31 военнослужещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград се включиха в гасенето на пожара на терен. Вертолет „Кугър“ с екипаж от 24-а авиационна база Крумово излетя в 9.17 ч. , за да участва в гасенето на пожара чрез обливане на терена с вода от въздуха.

Действията на военнослужещите са в координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и останалите институции, които участват в гасенето на огъня.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.08.2021 г. 11:45 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x