INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Военен самолет транспортира дете от Варна до София

Военнослужещи от дежурните сили и средства на Авиобаза „Враждебна“ бяха задействани вчера и днес за осигуряване на транспорт със самолет „Спартан“ за нуждите на Министерството на здравеопазването. 

Задачата беше свързана с осигуряване на спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На 15 април, тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев е извършил транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София. Самолетът е излетял от летище София към Варна в 17.52 ч. Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов е трябвало да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болницаСамолетът се е завърнал на летище София в 00.20 ч..

Екипаж с командир капитан Евгений Златанов е извършил транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата във Варна и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София. Самолетът е излетял от летище София за Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч. е кацнал обратно в София.


Публикувано на 17.04.2020 г. 10:50 ч.

Източник: Dariknews

Още по темата: