INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Военен парад на 6 май няма да има

Тази година няма да има военен парад за 6 май, така, както се провеждаше през минали години, съобщи на брифинга тази сутрин ръководителят на оперативния кризисен щам ген. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС.

Ген. Мутафчийски съобщи, че относно този въпрос щабът не е имал абсолютно никакви разногласия с Министерство на отбраната.

Военният парад не може да се проведе по обективни причини – провеждането на парад и събирането на хора е невъзможно, а и подготовката му по принцип трае един месец. Появиха се идеи да се събират блокове от курсанти от военните училища, които да проведат строй във Велико Търново, но това също не е удачно, тъй като студентите са от различни краища на страната, и тази идея отпадна.

Българската армия има какво да покаже по телевизионни предавания за своите успехи, включително и ВМА, така че нетрадиционно ще бъде отбелязването на 6 май, но в никакъв случай няма да има парад, заключи ген. Мутафчийски. /Б


Публикувано на 28.04.2020 г. 09:29 ч.

Източник:dnesplus

Още по темата: