INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Отклонения в качеството на водата в Добрич

По повод постъпилите сигнали за влошено качество на водата, инспекторите на РЗИ – Добрич взеха общо 13 проби вода от пунктове при крана на потребителя в  Добрич, КК „Албена“-горна зона и с. Стожер. Пробите се изследват по физико-химични и микробиологични показатели. 

При 12 от пробите има съществени отклонения от здравните изисквания по показателите за цвят и мътност. Само една проба вода, взета от пункт в зона за водоснабдяване Добрич-Запад, обхващаща района след жп-гара юг и кв. Рилци в  Добрич, отговаря по физико-химични показатели на изискванията за качеството на водата. Продължават изпитванията по микробиологични показатели. Резултатите от микробиологичното изследване на взетите проби ще бъдат готови в рамките на следващите 3 дни.

Препоръчва се на жителите на Добрич, с. Стожер и обитателите на КК „Албена“ – горна зона за питейно-битови цели да се използва бутилирана вода от търговската мрежа. При ползване на вода от резервни съдове, преди консумация следва да се преварява. Днес ще бъдат взети отново проби на водата, информират от РЗИ-Добрич.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.06.2021 г. 08:28 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x