INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варна, София, Пловдив и Бургас – с обща визия за бизнес развитие

Обща визия, споделен опит, единна стратегия за представяне на България като устойчива среда за международни стратегически инвеститори – около тези цели се обединиха Варна, София, Пловдив и Бургас.

Това стана на среща, организирана от Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, по време на която бяха очертани първите стъпки, които трябва да бъдат направени.

„Нашата агенция ще сподели безвъзмездно своя ресурс за привличане на стратегически инвеститори“, каза главният изпълнителен директор на агенцията д-р Мария Христова.

Новото послание към международните партньори на градовете е: „Не дали, а къде в България да инвестирам“.

„Стъпка по стъпка трябва да вървим към обща маркетингова идентичност и споделяне на добри практики“, каза зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев. Стефан Стоянов, зам.-кметът на Пловдив, подкрепи съвместната дейност като подчерта, че това не променя защитата на регионалните интереси и регионалните различия. Имаме добър опит и възможности, които можем да предложим при реализирането на целите ни да покажем и Бургас, и страната ни като място за устойчиви политики за развитие на бизнес с добавена стойност, е позицията на Петко Георгиев, председател на ИКТ клъстер в Бургас.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.02.2021 г. 19:55 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x