INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ВМА получи 6 линейки от бизнесменът Петър Манджуков (СНИМКИ)

ВМА получи като дарение 6 нови линейки. Ключовете за тях бяха връчени на директорa на болницата ген. Венцислав Мутафчийски от бизнесмена Петър Манджуков.

„Това са шест най-висок клас реанимобила. Това беше трудна задача за него, тъй като границите са затворени, а сроковете за доставка са много напред. Той се справи учудващо за нас само за месец“, каза началник на ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Искам да изкажа пред вас, нашата най-дълбока благодарност, защото това е в името на нашите пациенти. В спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите минути. Вие сте пример за редица богати и състоятелни хора за това как трябва да бъдат обърнати с лице към проблемите в здравеопазването“, обърна се генерал Мутафчийски към бизнесмена. 

„Дойдох на мястото нарочно с моето семейство, защото е важен примера, който дай Боже да бъде последван“, заяви от своя страна Манджуков. 

„Бих желал това да е скромен пример, бизнесът трябва да застене зад държавата, той има голям ресурс“, добави Манджуков. „Обявил съм, че ще направя дарение от 1 милион“, каза още той, като уточни, че стойността на реанимобилите е около 700 хиляди лева. 


Публикувано на 05.05.2020 г. 12:03 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: