INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ВКС потвърди присъдата на Емил Милев – Крокодила от 17 години затвор

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Емил Милев от 17 години и 6 месеца лишаване от свобода, която Апелативният специализиран наказателен съд му наложи на 6 юни 2019 г. за въоръжения грабеж пред клона на „Прокредитбанк“ в столичния жк“Люлин“.

В решението си от 16 април 2020 г. съдът потвърди и определените наказания на двамата съучастници на Милев в грабежа – 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за Едуард Павлов и 15 години и 6 месеца затвор за Лазарин Лазаров. Наказанията на тримата са приведени в изпълнение и ще бъдат изтърпявани при първоначален строг режим.

Специализираната прокуратура предаде на съд Милев, Павлов и Лазаров през 2015 г.

Освен за грабежа в жк „Люлин“ (при който е нападнат с оръжие и удари в главата банков служител и са му отнети 136 072 лв. докато ги пренася към инкасо автомобил), на тях и още едно лице – М. Д., бяха предявени обвинения и за други деяния. Емил Милев и М. Д. бяха привлечени за отвличане и грабеж на турски гражданин на магистрала „Тракия“ на 14 декември 2009 г., както и за последвала престрелка с полицията, за която Милев е обвинен и за опит за убийство на полицай. Милев и М. Д. бяха обвинени и за грабеж на бензиностанции в гр. Бухово (на 21 август 2012 г.) и на „Ботевградско шосе“ (на 22 юли 2010 г.).

С мотиви в решението си от 16 април 2020 г. ВКС връща на Апелативния специализиран наказателен съд за ново разглеждане на обстоятелствата по два от случаите. Ако Емил Милев бъде признат за участник в престъпните деяния, само по обвинението за опит за убийство на полицай на „Тракия“, може да получи от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Публикувано на 24.04.2020 г. 17:56 ч.

Източник: novini.bg

Още по темата: