INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ВКС не прие Лозан Панов да се отчита с интервю на Държавния департамент

Снимка:БГНЕС

Съдиите от Върховния касационен съд (ВКС) са отхвърлили два пасажа от годишния доклад за дейността на институцията, написан от Лозан Панов. Това разкриха върховни магистрати.

С 43 срещу 37 гласа Общото събрание, което е заседавало миналата седмица онлайн, не се е съгласило в отчета на ВКС за 2020 г. да се говори за интервю на Панов и за доклада на Държавния департамент. Преди отчетът да се публикува, той трябва да се приеме от върховните магистрати.

“В момента на писане на настоящия отчет бе публикуван докладът на Държавния департамент за състоянието на човешките права за 2020 г. В него пише: Според организациите за човешки права законът има ниски стандарти за справедлив процес, като създава възможности за нарушаване на процесуалните права на адвокати и подзащитни. В интервю на 8 септември за Der Spiegel председателят на ВКС Лозан Панов заяви: Висшият съдебен съвет, органът на съдебното самоуправление (…) главно се състои от политически назначения и контролирани членове. Поради това ще е честно да се каже, че най-важната част от българската съдебна власт е под политическо влияние и може да бъде корумпирана”, написал Панов.

“Така излиза, че и съдиите в съда, на който той е председател, са корумпирани”, възмущават се магистрати.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 27.04.2021 г. 11:03 ч.

Източник: 24 Часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x