INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Виртуални турнири на Пукльовците

С тези игри децата се учат да им „пука“ за другите и за света около тях. Оттам идва и името на играта.

„Пукльовците“ са дигитални образователни игри, които помагат на децата да се научат да работят в екип.
Те се играят в клас и са базирани на учебния материал по математика и български език от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата решават различни екологични проблеми – като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на отпадъци, изсичане на горите. По този начин децата се учат да им „пука“ за другите и за света около тях. Оттам идва и името на играта.

От миналия месец Пукльовците вече могат да се играят и онлайн, самостоятелно в домашна обстановка. По този начин децата ще могат да упражняват научения учебен материал чрез игра – сами или в отбор, с цялото семейство.
Месец май е световния месец на биоразнообразието. По този повод, Пукльовците и Българска фондация““ Биоразнообразие““ организират четири виртуални турнира, всеки от тях за конкретен застрашен вид в България.
„“Саблеклюнът““ е темата на турнира, който ще се проведе на 14.05. „“Елените в България““ e тема на втория турнир на 21.05. „“Теснолисният божур““ и „“Дивата коза „съответно на турнирите на 27.05 и 04.06.


Публикувано на 11.05.2020 г. 17:52 ч.

Автор: Г.Стоянов

Още по темата: