INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Веселин Плачков се кандидатира за депутат

Актьорът е водач на листата на ПП АБВ в Плевен и Пловдив град

Актьорът Веселин Плачков е водачът на листата на ПП АБВ за депутати в 15 МИР Плевен. Той ще стои начело и в още един многомандатен избирателен район – Пловдив град. Това съобщи на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков.

„Влизам в листата с надеждата да проведем една стойностна кампания. Моето желание е повече да се говори за проблемите и развитието на културата и образованието като две взаимосвързани понятия и да бъдат решени редица проблеми, за да има къде да работим и да бъдем нужни ние – хората на изкуството – не само актьори, но и музиканти, художници, скулптори“, каза Веселин Плачков, като подчерта, че това е тясно свързано с икономиката. Сред проблемните теми в тази област той изброи развитието на читалищната дейност, заетостта на актьорите, базите в които се работи, а темите ще бъдат развивани в процеса на кампанията. За Плевен един от акцентите, по които ще работи, е изграждане на Летния театър, който в условия на пандемия ще е изключително нужен. „Отдавна ми се иска повече да се работи с децата в училище, винаги съм апелирал към отглеждането на публика, създаване на потребност у децата да бъдат в театъра, в операта. И повече да разчитаме на местните творци“, допълни Веселин Плачков.

Друг наболял проблем в региона е този с читалищата. Заради съдебни дела от четири месеца всички читалища на територията на община Плевен са със спрени субсидии.

„Аз все си мисля, че хора с дух, като Веселин Плачков, ще имат волята и енергията да го направят обект на парламентарна дискусия“, подчерта Румен Петков.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.02.2021 г. 20:06 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x