INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Веселин Дремджиев: Борисов не е никой, защото не са „никой“ отклонените милиарди

В случая с полицейското насилие над протестиращите от лятото на 2020-а година има няколко пласта – първият е садистичното удоволствие, вторият е прикриването на това от изпълнителната власт, а третият пласт е Иван Гешев и прокуратурата.

Коментарът направи журналистът Веселин Дремджиев, водещ на коментарното предаване „Денят“. Според него възможността година по-късно за дебати по темата за полицейското насилие над протестиращи е доказателство, че медиите доскоро са били заглушавани.

„Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив, той не може да съществува в цивилизована държава. По-тежкият пласт е прикриването на това от изпълнителното власт тогава – от министрите, които е трябвало да направят това разследване. И третият пласт – прокуратурата – година по-късно говорителката Сийка Милева щяла да гледа записите, след като се върне от отпуск. … Тези три пласта, може би ще бъдат достатъчно основание разхлабените връзки между партиите на протеста да бъдат малко стегнати“.

Според журналиста не е възможно „прокуратурата да смени курса, защото това ще удари по симбиозата между Гешев и Борисов“:

„Бойко Борисов не е никой, защото не са „никой“ милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години. … Бих бил много изненадан, ако главният прокурор Гешев реши, че трябва да спасява кожата“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.08.2021 г. 14:15 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x