INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Вирусолог посочи вероятната причина за неизвестна болест в Индия

Причината за появата на неизвестната болест в Индия, за която писахме по-рано днес, най-вероятно са хлорорганични пестициди, каза днес Павел Волчков, ръководител на лабораторията за геномно инженерство MIPT.

Миналия уикенд в град Елуру в южната част на Индия възникна неизвестна епидемия. Един човек почина , повече от 350 бяха хоспитализирани. Повече от 180 пациенти вече са изписани от болниците.

„Мисля, че някои пестициди пръскани от въздуха, може да са навлезли в питейната вода и местните жители да са ги поели заедно с нея. Това е много подобно на действието на хлорорганичните съединения, всички симптоми. Типично отравяне с пестициди. “, каза Павел Волчков.

Той призна, че в индийските региони културата на боравене с такава опасна химия не е на ниво.

На свой ред представители на местните здравни власти заявиха, че причинителят на болестта не е установен. Проби от вода, храна и кръв от пациенти вече са изпратени за изследване.

В същото време отделът поясни, че такава масивна инфекция може да възникне в резултат на замърсяване на въздуха или във връзка с консумацията на нискокачествени продукти.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.12.2020 г. 21:25 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x