INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Велин Жеков отново ще е председател на РИК-Варна

Представителите на парламентарно представените политически сили във Варна избраха с консенсус само председателя на Районната избирателна комисия за предстоящите избори – Велин Жеков. Това стана по време на консултации при областния управител Стоян Пасев.

Той обясни, че за зам.-председателските и за секретарското място се очаква решението на ЦИК. За зам.-председатели е имало четири кандидатури, а за секретар – три, предложени от БСП, ДПС и Обединени патриоти.

Районната избирателна комисия отново ще работи в Двореца на културата и спорта. Представителите на отделните секционни комисии ще се явяват по предварително изготвен списък, за да се избегне струпването на много хора на едно място заради изчакване, подчерта Стоян Пасев.

Във всички секции, в които има над 300 избиратели, ще бъде предоставена възможност за машинно гласуване, каза още областният управител.

Тази година ще има и мобилни секции за хората под карантина, което ще бъде предизвикателство пред организацията на изборите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.02.2021 г. 18:59 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x