INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Валентин Радев: Хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите

Снимка: IStock

Преди няколко месеци управляващите е трябвало да вземат мерки срещу засиления трафик на мигранти. Мерките, които взима МВР, сега ще имат ефект, посоката е правилна, но моят въпрос е защо не е направено нещо преди това и защо стигнахме дотук. Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Ние можем да охраняваме границите си, категоричен беше той и отбеляза:

“През 2016 година стигнахме нула – говоря за от 2011, когато започва войната в Сирия, ескалация на миграционните процеси и в края на 2016, 2017, 2018 година има нулен натиск. Кои бяха на власт тогава?! Бойко Борисов, Захариева, Нейнска – питайте тези хора, те са справиха. Тоест България има капацитет.”

Според него хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите. Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията и са виновни за ескалацията, подчерта отново Радев.

По думите му нямаме нужда от нова ограда по границата, но е наложително съоръжението, изградено в момента, да се поддържа непрекъснато.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 29.08.2022 г. 09:43 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x