INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Официално въвеждат четвъртия санкционен пакет срещу Беларус

Председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел потвърди официално въвеждането на четвъртия санкционен пакет срещу Беларус. В него са включени 86 физически и юридически лица, написа Мишел в профила си в Туитър. „Днес ЕС изпрати нов силен сигнал в подкрепа на народа на Беларус, въвеждайки нови ограничителни мерки”.

,,Нашето послание към режима вероятно не може невярно да бъде разбран: да бъдат освободени всички политически затворници, да бъдат прекратени всякакви по-нататъшни репресии и да започне всеобхватен национален диалог”, се казва още в текста.

Решението за четвъртия пакет санкции бе приет по-рано на срещата на външните министри на ЕС в Люксембург. Върховният комисар на ЕС по външни работи Жозеп Борел заяви при пристигането си на срещата, че санкциите ще засегнат 86 юридически и юридически лица от Беларус. Ръководството на ЕС се съмнява, че четвъртият пакет индивидуални санкции ще бъде по-ефективен от предходните, затова Евросъюзът се подготвя в следващите дни да приеме за първи път икономически секторни санкции срещу Минск. Според Борел, те ще бъдат разгледани по време на срещата на върха на ЕС на 24 и 25 юни в Брюксел.

По информация на източник на АФП, Съветът е „взел единодушно решение да въведе санкции срещу седем сектора на икономиката на Беларус, за да повлияе на източниците на финансиране на режима на Лукашенко”.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.06.2021 г. 15:24 ч.

Източник: actualno.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x