INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ВАС преустанови издаването на заповедта за спиране на „Златен век“

Няма пречка строителството на сградата „Златен век“ в София да продължи. Върховният административен съд е потвърдил определението на Административен съд София град от 25 юни, с което се спира заповедта на ДНСК за поредно спиране на строежа.

Според магистратите „Артекс“ са представили доказателства за финансови вреди, които биха последвали от последващи спиране на строежа.

Делото на предпоследната инстанция беше образувано по частна жалба на ДНСК срещу определението на първоинстанционния съд. С него беше допуснато обезпечение на предявен от „Артекс“ иск срещу ДНСК по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Според определението на ВАС правилно административният съд в София е приел, че представените от „Артекс“ доказателства за финансови вреди, които биха настъпили от последващо спиране на строежа, безспорно установяват и наличието на обезпечителна нужда от спиране на административното производство. Върховните магистрати приемат, че искът е подкрепен от достатъчно убедителни писмени доказателства и на следващо място за ДНСК не биха настъпили каквито и да е вреди от допуснатото обезпечение с оглед характера на приложената от съда обезпечителна мярка.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.07.2021 г. 12:23 ч.

Източник: NOVA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x