INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варненска фирма е свързана с шахтата убиец

Варненска фирма стопанисва павилиона, захранен с ток от шахтата-убиец. Това показва справка в Търговския регистър. Става въпрос за търговско дружество „Дениа 2016“, собственост на Иван Марков Иванов, предаде Стандарт.

Според Търговския регистър фирма „Дениа 2016“ е с уставен капитал от 2 лева, като първоначално съдружници във фирмата са били двама души, а впоследствие остава само Иван Иванов.

Районният кмет на община „Триадица“ Димитър Божилов сформира работна група от експерти, която извърши оглед на мястото на инцидента, където вчера след токов удар загина 16-годишно момче.

Най-важните констатации от проверката са следните:

В шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента, са изведени подземно два електропреносни кабела.

Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта: Първият търговски обект, разположен на общинска територия и свързан с единия от двата кабела, не функционира и няма схема за поставяне.

Вторият търговски обект, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил токовия удар, е разположен на територията на двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД. Този обект не е функционирал към момента на проверката, извършена днес, 15.02.2021 г.

По първоначални данни, четири от петте търговски обекта в района на инцидента са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „Акад. Иван Гешов“ и след булеварда – чрез въздушно трасе.

Проверката показва, че при премахването на този стълб през 2018 г. е била извършена и манипулация на кабелите към търговските обекти, прокарани по настоящото трасе.

Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура и съответните институции с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

Район „Триадица“ изказва дълбоките си съболезнования на близките на 16-годишното момче, покосено от токов удар на пешеходна пътека на бул. „Акад. Иван Гешов“. Трагичният инцидент ни разтърси не само като служители, но и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не бива да остане неразкрита, нито отговорните лица ненаказани.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.02.2021 г. 21:08 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x