INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варна ще инвестира над 2,2 млн. лева в спорта

Над 2,2 млн. лева ще бъдат инвестирани в развитието на спортната инфраструктура във Варна, става ясно от проектобюджета за 2021 г. Общината е заделила близо 1,2 млн. лева за реконструкцията на стадион „Спартак“. Предстои изграждане на т. нар. фенска трибуна и облагородяване на прилежащите пространства.

През 2021 г. ще бъде извършен основен ремонт и на залата за борба в спортен комплекс „Простор“. Залата ще придобие изцяло нов облик, а това ще струва на местната хазна 917 хил. лева.

За любителите на екстремните спортове ще бъдат изградени скейтборд зони. В тазгодишния бюджет са заложени 25 хил. лева за обследване и проектиране на такива съоръжения на територията на общината.

През 2021 г. общината ще продължи да подкрепя финансово спортните клубове, бе изтъкнато на днешното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“. В бюджета за материално стимулиране на клубовете са заделени 500 хил. лева, с 50 хил. повече спрямо предходната година.

Членовете на комисията дадоха съгласието си за финансово подпомагане на няколко варненски клуба, но предстои исканията да бъдат разгледани и от ПК „Финанси и бюджет“.

Съветниците от ПК „Младежки дейности и спорт“ дадоха положително становище за осигуряване на финансови средства на МФК „Спартак“ (Варна) в размер на 15 000 лв. за участие в Шампионска лига по плажен футбол 2021. Предвижда се турнирът на победителите в първенствата на всички държави на континента да се проведе между 28 май и 6 юни 2021 г. в гр. Назаре, Португалия.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 18:45 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x