INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и една световна купа

Бюджетът за общинската програма „Спорт“ за 2021 г ще бъде 1,8 млн. лева. Той е с почти 200 хил. лева повече спрямо предходната година. Това бе изтъкнато на днешното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“, на което беше одобрена финансовата рамка.

Фокусът тази година ще е върху организацията на спортни събития от световен и европейски ранг, за което са заделени близо 650 хил. лева. За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година.

Морската столица през юни ще е приеме най-елитните състезателки по художествена гимнастика в Европа. За първи път в историята престижната надпревара ще се състои в България, за което в местната хазна са предвидени 150 хил. лева. Същия месец ще се проведе Европейско първенство по ветроходство с финансова подкрепа от общината в размер на 90 хил. лева.

През юли на варненските плажове ще премерят сили най-добрите хандбалисти на Стария континент. За първенството по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки Община Варна ще отпусне 120 хил. лева. Други 50 хил. лева са планирани за Европейското първенство по хандбал за девойки през август.

Традиционни за града събития като Плувния маратон „Галата – Варна“, Международния лекоатлетически маратон Варна, рали „България“ също намират място в спортния календар на Вар

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 19:55 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x