INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Вариантът Омикрон вече преобладава в Италия

Високо заразният коронавирусен вариант Омикрон вече преобладава в Италия. На него са се падали 81 процента от случаите в експресно изследване в страната на 3 януари, предаде Ройтерс, като се позова на Националния здравен институт (НЗИ).

В предишното такова проучване от 20 декември Омикрон е бил отговорен само за 28 процента от случаите.

Анализът от 3 януари се основава на 2632 проби, изследвани в 120 лаборатории и събрани в общо 21 италиански региона. 81 процента от случаите са били на Омикрон, а 19 на сто – на варианта Делта.

Броят на новозаразените и на починалите в Италия, която беше първата западна страна, пострадала от пандемията от новия коранавирус в началото на 2020 г., нараства през последните седмици, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването съобщи за 184 615 нови случая на коронавирус вчера срещу 196 224 ден по-рано. Починалите в четвъртък са 316, а в сряда – 313.

От началото на пандемията в Италия са регистрирани над 140 хиляди смъртни случая, свързани с коронавируса. Страната е на трето място в мрачната статистика в Европа след Русия и Великобритания и девета в света.

Към днешна дата в Италия са потвърдени около 8,15 милиона случая на коронавирус

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.01.2022 г. 16:58 ч.

Източник: Dariknews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x