INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Вариантът Омикрон вече е в Австрия

Снимка: БГНЕС

Вирусологът от австрийската провинция Тирол Дороте фон Лар съобщи, че в Австрия е потвърдено наличието на новия щам Омикрон. Тя каза пред ORF, че новият щам е доказан чрез секвениране и че освен първия случай има съмнение за инфекция със същия щам при 30 души.

Властите в провинция Тирол съобщиха за случай на предполагаема инфекция от щама в събота вечерта при австриец, който се е върнал от пътуване до Африка.


На летище Швехат във Виена се извършва подробен контрол на пътниците от южноафриканските страни. В тази връзка военнослужещи следят хода на пътуването, за да попречат на всеки да влезе в страната, заобикаляйки забраната за влизане от страните от Южна Африка, която е в сила от петък.

В сила е забрана за кацане на самолети от страните от Южна Африка, както и влизането на пътници от тези страни в Австрия. Само австрийски граждани могат да влизат в страната, но с отрицателен PCR тест и 10-дневна карантина.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.11.2021 г. 09:28 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x