INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ваксини няма, мерак – хич. Но всичко е точно!

В Швейцария ваксините ще се поставят на плаващ кораб в прекрасно езеро, a у нас убеждават българите да се ваксинират като им показват хладилник „ЗиЛ“ и бус за кренвирши

Британците правят кампания – звезди канят гражданите да се ваксинират. В Италия помислиха за дизайна на павилионите, където ще се ваксинират гражданите. В Швейцария ваксините ще се поставят на плаващ кораб в прекрасно езеро. В Барселона подготвят символите „Камп Ноу“ и „Саграда Фамилия“.

А у нас убеждават българите да се ваксинират като им показват хладилник „ЗиЛ“, пакет с ампули и бус за кренвирши.

На фона на ниския интерес към ваксинирането срещу COVID-19 и липсата на кампания, хаос съпътства имунизацията на малцината българи, които искат ваксина. Личните лекари нямат указания от кого и как ще започнат така наречената „масова ваксинация“. Че тя няма да е масова, вече е ясно. Но поне трябваше да е ясно как ще се организира имунизирането на малкото желаещи. 

Личните лекари отново са затрупани с излишна бумащина, а за някои свои ангажименти те дори научават от медиите. Все още министерството на здравеопазването не пояснява за кого коя ваксина е подходяща.

С липсата на организация държавата е на път да превърне личните лекари не само в чиновници, но и в куриери. 

Министърът на здравеопазването пък предпочита да не вижда проблемите и заклеймява търсенето на информация. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.02.2021 г. 21:53 ч.

Източник: СЕГА

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x