INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

AstraZeneca: Ваксината ни е ефективна и при възрастните

От компанията разпространиха позиция относно данни за ефективност на ваксината им в Англия

Последните данни от реалната практика надграждат нарастващия брой доказателства, че ваксината на AstraZeneca е ефективна в редуцирането на инфекциите и в спасяването на животи. Данните ще продължат да се натрупват в предстоящите седмици и месеци, което ще разшири разбирането за ефективността. Тези данни ще включват информация за две дози от ваксината, което се очаква да осигури най-добра протекция. Това сочат от AstraZeneca в позиция относно съобщени данни за ефективност на ваксината им в Англия.

Вчера в края на деня Министърът на здравеопазването на Великобритания, Мат Ханкок анонсира резултатите от независим анализ на данни от реалната практика от цяла Англия, които предполагат, че ваксината срещу COVID19 на АстраЗенека е високо ефективна в редуцирането на COVID-19 инфекции при лица на и над 70-годишна възраст.

Събрани и анализирани от Публично Здраве Англия (PHE) съобщените данни са внесени за публикуване като пред-печат (предстои да бъдат прегледани от двама независими рецензенти). Прес-съобщението на Британското правителство с детайли за изследването можете да видите тук.

При лица над 80-годишна възраст данните предполагат, че единична доза, от която й да е ваксина (AZ/Oxford или Pfizer/Biontech) е над 80% ефективна в превантиране на хоспитализациите около 3-4 седмици след ваксинацията. Това са ранни данни и е необходимо допълнително време, за да се оцени напълно ефектът на ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca и по конкретно върху смъртността.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.03.2021 г. 21:44 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x